Update Firmware BLK2GO v4.0

 

Cyclone REGISTER 360 v2023.1 is vereist voor verbinding met BLK2GO bijgewerkt naar de nieuwe 4.0 firmware.

Update de software door op de knop hieronder te klikken.

 

[button et_class=”” target=”_blank” style=”big black” url=”https://geodeet1-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/support_geodeet1_onmicrosoft_com/EhOhv3O-VF9LhM1cCG_F_S0ByaVxxWm36ADSTiy0a4G_BQ?e=zp5uLA” icon=”” title=”Cyclone Register360 v2023.1″]

 

Wat is er nieuw?

 

1. BLK2GO ondersteuning in BLK Live en Leica Cyclone FIELD 360 mobiele apparaat apps.

 

BLK Live 

De BLK Live app is de gratis begeleidende app en biedt de eenvoudigste en meest meeslepende ervaring voor het vastleggen van gegevens met BLK2GO. Het is ook de gemeenschappelijke app voor de gloednieuwe BLK360, BLK2GO en BLK2GO PULSE.

  • Hiermee kunnen gebruikers verbinding maken met BLK2GO, de scannerinstellingen beheren en gegevens ordenen in taken.
  • Ondersteunt alle nieuwe functionaliteit in BLK2GO firmware 4.0.0, inclusief Press and Go en Smart Scanning Guidance.
  • De start-stop scan, detail en panoramisch beeld kunnen worden geactiveerd vanuit de app.
  • Het capturing-scherm kan worden aangepast waarbij de 2D- en 3D-weergave kunnen worden geminimaliseerd of gemaximaliseerd, of beide weergaven naast elkaar kunnen worden geplaatst of geschaald.
  • Als de klus geklaard is, kunnen gebruikers de puntenwolk eenvoudig exporteren naar .e57, detailbeelden naar .jpeg of trajecten naar .csv. Het is ook mogelijk om de volledige .b2g of .e57 data direct vanaf de sensor te uploaden naar Reality Cloud Studio, powered by HxDR via de app.
  • Biedt de mogelijkheid om de firmware te updaten en het servicerapport van de BLK2GO te delen met het ondersteuningsteam.

De app kan gratis worden gedownload en is onmiddellijk beschikbaar in de Apple App Store en in de Google Play Store.

 

Leica Cyclone FIELD 360

 

Net als BLK Live stelt Leica Cyclone FIELD 360 gebruikers in staat om de BLK2GO scanner te besturen en biedt een onmiddellijke preview van de vastgelegde gegevens. Daarnaast zijn er tools voor kwaliteitsborging, data-uitlijning en dataverrijking beschikbaar voor de BLK2GO-gebruikers in het veld.

Extra tags (beeld, video, tekst, spraakberichten) kunnen worden toegevoegd aan de puntenwolkgegevens en meerdere BLK2GO wandelingen kunnen direct in het veld worden uitgelijnd.

De volledige lijst met functies is beschikbaar in de Leica Cyclone FIELD 360 versie 5.0 Release Notes.

 

2. Ondersteuning voor het organiseren van de scans in jobs

 

Met de nieuwe 4.0.0 firmwareversie en de ondersteuning in de nieuwe apps BLK Live en Leica Cyclone FIELD 360, kunnen scans worden georganiseerd in jobs.

Vanuit de BLK Live en Leica Cyclone FIELD 360 apps kunnen gebruikers jobs aanmaken en daar de scans aan toevoegen, wat helpt om scans beter te beheren en te organiseren. Scans die zonder de app worden gestart, worden automatisch toegewezen aan een standaardtaak.

Om de jobs te krijgen die links en tags bevatten die met Leica Cyclone FIELD 360 zijn gemaakt, moet u ervoor zorgen dat u rechtstreeks importeert in Cyclone REGISTER 360 PLUS of de job downloadt met de BLK Data Manager.

 

3. ‘Press and Go’

 

Naast de vorige initialisatie met behulp van de tafelstandaard, is het nu ook mogelijk om de scan te starten terwijl je loopt. De BLK2GO initialiseert de scan onderweg terwijl hij in beweging is binnen typisch minder dan 10 seconden.

Om de snelste en beste initialisatie te garanderen, is het aanbevolen om:

  • Begin in een goed verlichte en middelgrote ruimte.
  • Blijf in één richting lopen.
  • Loop met een normale loopsnelheid.

Je kunt kiezen hoe je de scan start in de bijbehorende app (BLK2GO Live, BLK Live en Leica Cyclone FIELD 360) of op de webpagina van het apparaat.

Merk op dat de scangegevens worden verzameld zodra de initialisatie is voltooid en de LED groen wordt. Tijdens de initialisatie worden geen gegevens verzameld en ze maken geen deel uit van de scangegevens.

 

4. Intelligente scanbegeleiding (Smart Scanning Guidance)

 

Met de Smart Scanning Guidance geeft de BLK2GO real-time feedback aan de gebruiker om optimaal te kunnen scannen. De scanner detecteert of de scanomstandigheden verbeterd kunnen worden en geeft de gebruiker instructies via de bijbehorende app.

Firmwareversie 4.0.0 biedt slimme berichten over scanbegeleiding, waaronder:

  • Houd het apparaat stil wanneer beweging wordt gedetecteerd tijdens de initialisatie met de tafelstandaard.
  • Beginnen met lopen als er niet genoeg beweging is tijdens de initialisatie met Press and Go.
  • Vertraag wanneer er te snel wordt gelopen tijdens het vastleggen van gegevens.

Verdere geavanceerde begeleidingsfuncties zijn gepland voor komende firmwarereleases.
Smart Scanning Guidance is beschikbaar in de BLK Live en Leica Cyclone FIELD 360 ondersteunende apps. Het is niet beschikbaar in de BLK2GO Live app.

 

Update Leica BLK2GO v4.0 Geodeet

Leica BLK2GO Update

 

5. Afschaffing BLK2GO Live app

 

Hoewel de BLK2GO Live app firmwareversie 4.0.0 ondersteunt, is de app verouderd en wordt hij binnenkort uit de lijst verwijderd. We raden BLK2GO gebruikers aan om nu over te schakelen naar de nieuwe ondersteunende apps BLK Live of Leica Cyclone FIELD 360.

 

6. Bug fixes

 

  • Algemene systeem- en stabiliteitsverbeteringen.
  • Fixes voor kleine bugs.
  • Een zeldzaam probleem opgelost waarbij de WiFi SSID van het apparaat niet zichtbaar werd na het opstarten, waardoor draadloze verbindingen onmogelijk werden.

 

 

 

Hoe updaten?

Om de update uit te voeren, moet u de firmware via onderstaande link downloaden. Volg hierna de volgende stappen:

  • Zet de BLK2GO aan en verbind daarna het toestel met de computer via Wifi
  • Ga naar volgende website: 10.1.1.1 en inloggen met de correcte gegevens (paswoord kan je aflezen als je de batterij uit het toestel haalt)
  • Rechtsboven bij “More” op “Firmware Update”
  • Sleep als laatste het volledige .zip bestand (niet uitpakken!) in het voorbestemde vakje

 

 

 

[button et_class=”” target=”_blank” style=”big black” url=”https://geodeet1-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/support_geodeet1_onmicrosoft_com/Eiom3KUQE2lEtIRYsbfMVgUBRaDxCGZ1eKchteyCzLCleA?e=c3iATz” icon=”” title=”Firmware BLK2GO v4.0″]